SWITCH TO
English

Izborni sustav / Europski

10
09
2014

Hoće li nova Europska komisija Europi omogućiti i novi početak?

Izabrani predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker objavio je u srijedu sastav nove Komisije koja bi trebala preuzeti dužnost 1. studenoga i u kojoj će hrvatski povjerenik Neven Mimica biti zadužen za međunarodnu suradnju i razvoj. Juncker je  uvjeren da će njegova Komisija biti na visini izazova koji Europu čekaju u predstojećem razdoblju.

Politička odgovornost Zagovaranje
06
02
2018

Protiv ograničavanja civilnog društva u EU

Uoči sutrašnje rasprave u Europskom parlamentu o ograničavanju prostora za djelovanje civilnog društva, Platforma 112 obratila se hrvatskim zastupnicima i zastupnicama u EP-u kako bi ih upoznala s postojećim preporukama.

05
09
2014

Juncker predstavio članove Europske komisije

Budući predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker predstavio je sve kandidate svoje Komisije, među kojima i je i hrvatski predstavnik Neven Mimica.

02
07
2014

Konstituiran Europski parlament, Schulz ponovno predsjednik

Novi, osmi saziv Europskog parlamenta konstituiran je 1. srpnja 2014. na plenarnoj sjednici u Strasbourgu, a prva odluka mu je bila izbor predsjednika i ponovno je na mandat od dvije i pol godine izabran njemački socijaldemokrat Martin Schulz.

26
05
2014

Strankama i biračima: nakon statiranja nema kajanja

Iako je odaziv birača na ovim izborima za Europski parlament bio viši (25,22%) nego na prošlogodišnjim (20,84%), GONG opet izražava razočarenje nezainteresiranošću stranaka da biračima približe europske politike te ih mobiliziraju na izlazak na izbore.

25
05
2014

Promatrači Piratske stranke nisu se ponašali neprimjereno

Promatrači Piratske stranke nisu se ponašali neprimjereno – naknadnom provjerom kod građanke koja nam je prijavila nepravilnost utvrdili smo da promatrač ispred biračkog mjesta nije suflirao za listu broj 16. nego broj 6. – a to je lista koju vodi HDZ. Ispričavamo se za narušavanje ugleda Piratske stranke.

PRIKAŽI JOŠ REZULTATA
NEWSLETTER

Prijavite se na newsletter za mjesečni pregled naših aktivnosti