SWITCH TO
English
FAZA

Educiranje

AKTIVNOST EDUCIRANJA U
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
10
12
2018

Metodu "nasilje za nasilje" ne zaslužuje nitko

Pažnju javnosti zadnjih dana zaokupljaju informacije o nasilju u školama.  Iz svjedočanstava onih koji su proživjeli nasilje vidimo da sustav pravovremenih intervencija i reakcija na nasilje zakazuje, kako u školi tako i u društvu općenito. Nedjelovanjem društvo podržava nasilničko ponašanje. Ponovljenim nasiljem i mladi i odrasli dobivaju poruku da je nasilje prihvatljivo i da je ono put za ostvarenje ciljeva, a na toj vrijednosti ne možemo graditi pravedno i sretno društvo.

Građanski odgoj i obrazovanje
27
11
2018

Svijet se mijenja, a mi?

Povodom tjedna globalnog obrazovanja koji se održava od 19. do 25. studenog 2018. GOOD Inicijativa održala je ekspertni forum pod naslovom „U istom čamcu: perspektive globalnog obrazovanja u Hrvatskoj“.

26
11
2018

Kako prepoznati govor mržnje i reagirati na njega?

Pojam govora mržnje često se može susresti u javnom govoru, posebno u posljednjih nekoliko godina kada smo u Hrvatskoj zaista mogli svjedočiti pojavljivanju govora mržnje u javnom preostoru u razmjerno većoj mjeri nego ranijih godina.

21
11
2018

Serija tribina o budućnosti EU

S ciljem poticanja konstruktivne rasprave o europskom građanstvu, europskim javnim politikama te izazovima s kojima se Unija u ovim trenucima suočava, GONG organizira tribine u više hrvatskih gradova.

20
11
2018

Uključite djecu izbjeglice bez pratnje u škole!

GOOD inicijativa i inicijativa Dobrodošli uputili su zahtjev za uključenjem djece tražitelja azila i djece izbjeglica bez pratnje u odgojno-obrazovni sustav u što kraćem roku. Zahtjev je upućen povodom Međunarodnog dana djeteta i Tjedna globalnog obrazovanja, u sklopu Preporuka za uključivanje djece tražitelja azila i djece izbjeglica u odgojno obrazovni sustav.

14
11
2018

Kako je biti građanin/ka Europske unije?

S ciljem boljeg razumijevanja procesa proširenja Europske unije i intenziviranja rasprave o iskustvima najnovijih zemalja članice EU-a, GONG u suradnji s partnerskim organizacijama provodi projekt EnlargEUrope.

PRIKAŽI JOŠ REZULTATA
Edukacije

GONG razvija i provodi neformalne obrazovne programe građanskog i medijskog obrazovanja za učiteljice i učitelje, učenice i učenike, javne službenike, volontere i aktiviste iz civilnog društva te druge zainteresirane građanske i građane.

Više o edukacijama