SWITCH TO
English

Dobra vladavina

05
12
2018

Plenkoviću, i Karamarko je otišao zbog Povjerenstva

Premijer Plenković opasno relativizira odluku Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa u slučaju Zdravka Marića i Martine Dalić, mada se, dok nije došao na čelo stranke, snažno zalagao za integritet i transparentnost.

05
12
2018

The Cleaners // Demokracija u doba Facebooka

Gong vas poziva na projekciju dokumentarca The Cleaners i panel Demokracija u doba Facebooka, koji će se održati u četvrtak, 6. prosinca od 18 do 20.30 u dvorani Müller Kina Europe u sklopu Human Rights Film Festivala. 

04
12
2018

Plenkoviću, Mađarska nije zemlja u koju se Hrvatska treba ugledati

Predstavnici GONG-a, CMS-a, CROSOL i Inicijativa Dobrodošli Nevladine organizacije dočekale su Viktora Orbana pred Esplanadom  s transparentima: "HDZ - prva crta Orbane", "Deportirajte Orbana, a ne izbjeglice" i "Smrdi na fašizam".

03
12
2018

Spriječite europske države da ograniče pristup podacima

Europske nevladine organizacije, među kojima i GONG, potpisnice su otvorenog pisma zastupnicima Europskog parlamenta u kojem traže besplatan pristup registru tvrtki i stvarnih vlasnika od vitalnog značenja za gospodarski rast i suzbijanje kriminala.

30
11
2018

Registri stvarnih vlasnika moraju biti besplatni

Niz organizacija civilnog društva među kojima je i GONG, traže od eurozastupnika da podrže slobodni pristup registrima stvarnih vlasnika. Amandmanom 32 omogućilo bi se članicama da uvedu naknade i ograniče pristup registrima.

PRIKAŽI JOŠ REZULTATA
NEWSLETTER

Prijavite se na newsletter za mjesečni pregled naših aktivnosti