SWITCH TO
English

Aktivni građani / Nagrada GONG-a

20
03
2013

Demokracija kao znanstvena fantastika?

GONG je dodijelio nagrade autorima najboljih priča iz natječaja za neobjavljenu priču iz žanrovskog spektra znanstvene fantastike i fantasy-a koji je objavljen povodom 15 godina GONG-a u travnju prošle godine. Uz prve tri nagrađene, zbog velikog broja zanimljivih priča, objavili smo i zbirku SF priča koju je u utorak, 19. ožujka, predstavila Mirela Holy, naglasivši pritom da se nada kako GONG ne smatra da je demokracija danas znanstvena fantastika.

28
06
2012

„GONG za građanski aktivizam i razvoj demokracije“ Split Pride-u 2011.

„Građanski aktivizam još je uvijek poprilično endemska pojava u Hrvatskoj, a građanska hrabrost je vrlina koju rijetki među nama posjeduju“ naglasila je Nives Miošić, voditeljica Istraživačkog centra GONG-a, danas na dodjeli nagrade Vijeća GONG-a na Fakultetu političkih znanosti koja se tradicionalno dodjeljuje već treću godinu kao poticaj razvoju demokratskih vrijednosti. Nagrada „GONG za građanski aktivizam i razvoj demokracije“ dodijeljena je organizacijama civilnog društva Domine, Iskorak i Kontra za Split Pride 2011.

27
06
2012

Dodjela nagrade „GONG za građanski aktivizam i razvoj demokracije“


Budući da je građanski aktivizam još uvijek poprilično endemska pojava u Hrvatskoj, a građanska hrabrost je vrlina koju rijetki među nama posjeduju, Vijeće GONG-a dodjeljuje nagradu „GONG za građanski aktivizam i razvoj demokracije“ organizacijama civilnog društva Kontra, Iskorak i Domine za Split Pride 2011. danas (četvrtak), 28. lipnja 2012.od 10 do 11 sati na Fakultetu političkih znanosti u A dvorani (Lepušićeva 6, Zagreb).

01
07
2011

GONG 2011. ide na Srđ

GONG-ova nagrada za demokraciju i građanski aktivizam i ove je godine pripala inicijativi koja se zalaže za demokratsku kontrolu nad raspodjelom i iskorištavanjem javnog prostora. A taj je prostor danas sveden na jeftinu nekretninu - kažu članovi inicijative Srđ je naš.

29
06
2011

Inicijativa "Srđ je naš" novi dobitnik nagrade GONG

GONG će po drugi put svečano dodijeliti nagradu „Gong za građanski aktivizam i razvoj demokracije“. Ovogodišnji dobitnik je građanska inicijativa „Srđ je naš“ iz Dubrovnika, koja svojim djelovanjem radi na zaštiti prostora Srđa od divlje apartmanizacije pod izlikom gradnje golf igrališta. Tom će prilikom biti predstavljena i GONG-ova publikacija o političkoj pismenosti mladih u Hrvatskoj, koju će predstaviti Dragan Bagić, jedan od autora tekstova, i profesori Fakulteta političkih znanosti, Nenad Zakošek i Ivan Šiber.

PRIKAŽI JOŠ REZULTATA
NEWSLETTER

Prijavite se na newsletter za mjesečni pregled naših aktivnosti