SWITCH TO
English

Aktivni građani / Građansko obrazovanje

10
12
2018

Metodu "nasilje za nasilje" ne zaslužuje nitko

Pažnju javnosti zadnjih dana zaokupljaju informacije o nasilju u školama.  Iz svjedočanstava onih koji su proživjeli nasilje vidimo da sustav pravovremenih intervencija i reakcija na nasilje zakazuje, kako u školi tako i u društvu općenito. Nedjelovanjem društvo podržava nasilničko ponašanje. Ponovljenim nasiljem i mladi i odrasli dobivaju poruku da je nasilje prihvatljivo i da je ono put za ostvarenje ciljeva, a na toj vrijednosti ne možemo graditi pravedno i sretno društvo.

27
11
2018

Svijet se mijenja, a mi?

Povodom tjedna globalnog obrazovanja koji se održava od 19. do 25. studenog 2018. GOOD Inicijativa održala je ekspertni forum pod naslovom „U istom čamcu: perspektive globalnog obrazovanja u Hrvatskoj“.

20
11
2018

Uključite djecu izbjeglice bez pratnje u škole!

GOOD inicijativa i inicijativa Dobrodošli uputili su zahtjev za uključenjem djece tražitelja azila i djece izbjeglica bez pratnje u odgojno-obrazovni sustav u što kraćem roku. Zahtjev je upućen povodom Međunarodnog dana djeteta i Tjedna globalnog obrazovanja, u sklopu Preporuka za uključivanje djece tražitelja azila i djece izbjeglica u odgojno obrazovni sustav.

22
10
2018

Trening za participaciju mladih u odlučivanju

GONG je od 5. do 7. listopada u Rijeci održao trening za mlade iz digitalne participacije – korištenja multimedijske produkcije i dostupnih alata za digitalnu participaciju kako bi glas mladih lakše stigao do donositelja odluka.

18
10
2018

Video natječaj - Moji prvi europski izbori

GONG raspisuje natječaj za izradu scenarija za edukativni video na temu prvog glasanja mladih na izborima za Europski parlament. Natječaj je otvoren za sve mlade kreativce i kreativke s Akademije dramske umjetnosti, bez obzira na dob ili godinu studija.

PRIKAŽI JOŠ REZULTATA
NEWSLETTER

Prijavite se na newsletter za mjesečni pregled naših aktivnosti