SWITCH TO
English

Aktivni građani

10
12
2018

Metodu "nasilje za nasilje" ne zaslužuje nitko

Pažnju javnosti zadnjih dana zaokupljaju informacije o nasilju u školama.  Iz svjedočanstava onih koji su proživjeli nasilje vidimo da sustav pravovremenih intervencija i reakcija na nasilje zakazuje, kako u školi tako i u društvu općenito. Nedjelovanjem društvo podržava nasilničko ponašanje. Ponovljenim nasiljem i mladi i odrasli dobivaju poruku da je nasilje prihvatljivo i da je ono put za ostvarenje ciljeva, a na toj vrijednosti ne možemo graditi pravedno i sretno društvo.

05
12
2018

The Cleaners // Demokracija u doba Facebooka

Gong vas poziva na projekciju dokumentarca The Cleaners i panel Demokracija u doba Facebooka, koji će se održati u četvrtak, 6. prosinca od 18 do 20.30 u dvorani Müller Kina Europe u sklopu Human Rights Film Festivala. 

04
12
2018

Plenkoviću, Mađarska nije zemlja u koju se Hrvatska treba ugledati

Predstavnici GONG-a, CMS-a, CROSOL i Inicijativa Dobrodošli Nevladine organizacije dočekale su Viktora Orbana pred Esplanadom  s transparentima: "HDZ - prva crta Orbane", "Deportirajte Orbana, a ne izbjeglice" i "Smrdi na fašizam".

02
12
2018

Situacija u Rusiji sve je gora, ali je i otpor sve veći

Politički motivirana uhićenja i mučenja u zatvorima postala su svakodnevnica u Rusiji, ali raste i broj onih koji su se aktivirali u borbi protiv takvih kršenja ljudskih prava, poručile su članice i članovi aktivističko-umjetničkog kolektiva Pussy Riot uoči svjetske premijere performansa „Riot Days", koji će se održati u sklopu Human Rights Film Festivala u ponedjeljak, 3. prosinca u Kinu Tuškanac.

27
11
2018

Svijet se mijenja, a mi?

Povodom tjedna globalnog obrazovanja koji se održava od 19. do 25. studenog 2018. GOOD Inicijativa održala je ekspertni forum pod naslovom „U istom čamcu: perspektive globalnog obrazovanja u Hrvatskoj“.

PRIKAŽI JOŠ REZULTATA
NEWSLETTER

Prijavite se na newsletter za mjesečni pregled naših aktivnosti