SWITCH TO
English

Dobra vladavina

08
06
2015

Reforma javne uprave - nacionalni interes preko političkih podjela

Na klupama saborskih zastupnika i zastupnica napokon se nalazi Strategija razvoja javne uprave za razdoblje do 2020. godine jedan od ključnih dokumenata za provedbu Nacionalnog programa reformi i Sporazuma o partnerstvu s Europskom unijom o korištenju europskih strukturnih i investicijskih fondova, gdje je čak 88 milijuna eura predviđeno za provedbu reformskog programa Pametna administracija, ističu organizacije civilnog društva, sindikati i akademska zajednica u otvorenom pismu saborskim zastupnicima i zastupnicama povodom Strategije razvoja javne uprave do 2020. godine, koje u nastavku prenosimo u cijelosti:

Politička odgovornost Zagovaranje
08
06
2015

Dobra vladavina i sve oko nje

Na ovom mjestu možete pronaći sve što je GONG napravio na temu Dobre vladavine

Politička odgovornost Zagovaranje

21
05
2017

Birački odbori ponovno najslabija karika

Prema neanonimnim dojavama građana izborno jutro do 11.00 sati uglavnom prolazi s manjim brojem nepravilnosti. Ponovno zabrinjava nedovoljna educiranost i neprofesionalnost pojedinih biračkih odbora (Zagreb, Split) koji biračima uručuju samo neke glasačke listiće iako moraju biraču ponuditi listiće za sve razine vlasti (najmanje četiri). Pojedini birački odbori i na ovim izborima predstavljaju "slabu kariku" izbora za što su suodgovorna i izborna povjerenstva koja su bila dužna educirati biračke odbore.

10
05
2017

Dok Vlada skuplja glasove u Saboru, EU novci propadaju

Vlada premijera Plenkovića zbog konstantnog vođenja ideoloških i političkih “ratova” u Saboru ne uspijeva na vrijeme raspisivati natječaje financirane iz EU fondova, a posebno one iz Europskog socijalnog fonda. Već sada je vidljivo da se ove godine neće ugovoriti minimalno 150 milijuna kuna za socijalne projekte koji su bili planirani za 2017. godinu, stoji u priopćenju koje potpisuju Centar za mirovne studije, CESI, GONG, Kuća ljudskih prava, Udruga HOMO, Zagreb Pride, Zelena akcija i Ženska soba.

05
05
2017

Nema odmora dok u Saboru traje kriza

Kako bi se spriječila moguća zloupotreba vlasti obilježena brojnim ustavno-pravnim prazninama, GONG traži da Vlada odmah zatraži izglasavanje povjerenja novim ministrima. Ako u Saboru nema većine koja će potvrditi četiri nova ministra, Sabor se mora raspustiti, a Predsjednica raspisati nove izbore.

30
04
2017

Sustav etike u znanosti i visokom obrazovanju

Predstavljamo GONG-ovu analizu institucionalnog okvira za etiku u znanosti i visokom obrazovanju.

21
04
2017

Prolonged call for expressions of interest

To make sure we'll get the most relevant applications in these interesting times we live in, GONG is prolonging this call for a week till May 12.

Are you a full-stack digital agency, preferably in Croatia? Are you really good at your job? Do you have a passion for crafting software with a social purpose? Awesome. Read on.

PRIKAŽI JOŠ REZULTATA