SWITCH TO
English

Aktivni građani / Civilno društvo

21
05
2015

Poražavajuće stanje ljudskih prava, ali snaga se krije u svima nama

Stanje ljudskih prava u 2014. godini nije se značajnije poboljšalo – politički kontekst je ostao jednako loš, s naslijeđenim problemima i unatoč skromnim bljeskovima nije došlo do mijenjanja političke paradigme. I dalje su na snazi stare podjele kojima pridonose stari simboli i narativi dok sve više ljudi zbog dugotrajne gospodarske krize ulazi u zonu apsolutnog siromaštva, a vlast i političari općenito ne žele se suočiti s tim problemom, niti ga rješavati na sustavan i konstruktivan način – upozoreno je na predstavljanju Godišnjeg izvještaja o stanju ljudskih prava u RH za prošlu godinu u Kući ljudskih prava.

Ljudska prava Zagovaranje
05
07
2017

Obrazovanje nije VICan!?

Da je obrazovanje loš vic u ovoj zemlji, politička nam vlast opetovano dokazuje. Na jučerašnjem sastanku Povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije, predsjednica Povjerenstva Dijana Vican nije smijenjena, unatoč tomu što je neovlašteno osiromašila Akcijski plan provedbe Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije  reducirajući ga za čak 66% mjera orijentiranih na marginalizirane i ranjive skupine poput romske djece i djece s teškoćama u razvoju. 

14
06
2017

Ima li nade za obrazovnu reformu?

GOOD Inicijativa je odaslala priopćenje povodom premijerove izjave o autonomiji rada novoizabrane ministrice znanosti i obrazovanja.

13
06
2017

Orban zatire europski građanski duh

CROSOL – Platforma za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske održala je u 5 do 12h prosvjednu akciju ispred Veleposlanstva Republike Mađarske u Zagrebu radi solidarnosti s mađarskim građanima i građankama čiju slobodu udruživanja i europski duh suradnje mađarski premijer Orban nastoji zatrti.

13
06
2017

FAIRnet – Mreža FAIR poslovanja u društvenim poduzećima

Sve više društvenih poduzetnika formalizira svoje poslovanje, a svojim društvenim, ekološkim i ekonomskim ciljevima nastoji osigurati dobrobit svojim zaposlenicima, članovima, lokalnoj zajednici ili društvu općenito.

05
06
2017

Premijeru Plenkoviću, na vama je red!

Nakon što je više od više od 30 000 građana diljem Hrvatske u osam hrvatskih gradovaZagrebu, Splitu, Rijeci, ZadruPoreču, KarlovcuOsijeku  i Slavonskom Brodu tražilo razrješenje ministra Pave Barišića, predsjednice Posebnog stručnog povjerenstva Dijane Vican te ponavljanje natječaja za voditelja i članove Ekspertne radne skupine, GOOD inicijativa poručuje da je na sljedećem potezu ministar Plenković. Zahtjevi su upućeni premijeru, jer je on taj koji mora i može donijeti ovu važnu odluku.

PRIKAŽI JOŠ REZULTATA